logo ontwerplab

kijkruimte

uitbreiding woonhuis met een leefkeuken
tilburg
2008

Uitgangspunt voor de taps toelopende toevoeging aan de achterzijde van het woonhuis is de beleving van het diepe perceel. Een gevelvullende glazen vouwwand verschaft zicht tot achter in de tuin. Vouwwand en een blank gelakt mahonie bandraam zijn accenten in een autonoom volume met een steengrijze huid van robuuste cementering die ter plaatse van de entree overgaat in gladde gevelpanelen zonder dat zij van kleur verschiet.
Positionering van een opvallend keukenmeubel benadrukt het voornaamste uitgangspunt en biedt van achter het werkblad tevens een wakende blik op het naastgelegen toegangsgebied. Een lichte knik in het plafond verdeelt het gewenste programma en duidt de overgang van koken naar eten.

http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb01.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_tek_plan.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb02.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb03.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb04.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb05.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb06.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb07.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-17_tilburg-goirkestraat_web_160113_mh_afb08.jpg