logo ontwerplab

garden-inn

vernieuwbouw aanbouw woonhuis
tilburg
2008

Aan de achterzijde van het woonhuis verandert een overhoekse verdiepingshoge glazen pui over de volledige tuingevel het voorheen gesloten ‘staartstuk’ in een open tuinkamer met keuken en verruimt de blik op het perceel vanuit de bestaande woonkamer. De pui wordt voorzien van een rondgaand kader in blank gelakt oregon pine dat de aanbouw een eigenstandigheid verschaft ten opzichte van het woonhuis. Hiertussen worden in wit geschilderd hardhout de toegangen tot de tuin ‘opgehangen’: een dubbele deur als verwijzing naar de bestaande dubbele deur en een eigentijdse overhoekse schuifpui die de volledige hoek van de aanbouw opent naar de tuin. Een verhoging van het plafond laat het onderscheid tussen eetkamer en keuken ruimtelijk beleven.

http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-13_tilburg-theresiaplein_web_160112_afb01.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-13_tilburg-theresiaplein_web_160112_tek_plandsn.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-13_tilburg-theresiaplein_web_160112_afb02.jpg
http://www.ontwerplab.nl/files/gimgs/th-13_tilburg-theresiaplein_web_160112_afb03.jpg